Skip to main content

Biz Kimiz?

Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç şirketlerinden biri olarak, 1998’den beri, nadir hastalıklar ve karşılanmamış sağlık ihtiyaçlarına dünya çapında çözümler sunuyoruz. Geniş ürün yelpazemiz, yenilikçi yaklaşımımız ve dünya genelinde faaliyet gösteren alanında uzman kadromuz ile, etik ve bilimsel ilkeler çerçevesinde, ilaç sektörünün önemli bir küresel aktörü ve geleceğin sağlık markası olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

GEN, başta Nöroloji, Endokrinoloji ve Nefroloji olmak üzere Onkoloji, Hematoloji ve Pediatri branşlarında, ender görülen hastalıkların tedavisinde ve bu hastalıklara bağlı olarak gelişen fonksiyon bozukluklarının giderilmesinde kullanılan ürünleriyle sağlık sektöründe yerini almıştır.

Kurulduğu andan itibaren istikrarlı ve hızlı bir şekilde büyüyen GEN, Ankara’da bulunan 43.000m² alana kurulmuş Avrupa, Türkiye, Kazakistan, Rusya GMP sertifikalı üretim tesisi, Ankara (Merkez), İstanbul, İzmir, Trabzon, Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Gürcistan, Almanya ve Özbekistan ofislerinde bulunan yaklaşık 500+ kişilik uzman kadrosu ve 10 farklı ülkeden 25+ partneri ile, Türk ilaç endüstrisinin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olarak, 25 yılı aşkın süredir başarıyla sürdürdüğü hizmetleri sizlerle beraber daha da yukarılara taşımaya devam edecektir.

Misyonumuz

İnovasyon ve iş birlikleriyle, karşılanmamış sağlık ihtiyaçlarına çözüm sunmak

Vizyonumuz

• Değişen dünyaya hızla uyum sağlayacak kadar esnek

• Sadece nadir çözümler sunacak kadar farklı

• Bu alanda dünya öncüsü olacak kadar cesur

Temel Değerlerimiz

Etik

Tutkulu

İnsan Odaklı

Girişimci

İş Modeli

Ruhsatlı İthal İlaçlar

GEN’in, üretici firmalar ile yapmış olduğu, münhasır distribütörlük anlaşmalarına istinaden haklarına sahip olduğu ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlardan oluşan portföyüdür.

Ruhsatlar GEN’e ait olup, ilaçlar SGK geri ödeme kapsamındadır. Ruhsatlandırma, detaylı incelemelerin yapıldığı bir süreç olup, başvuru tarihinden itibaren 2 yıla kadar uzayabilmektedir. Bu kategorideki ilaçlar, T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) belirtilen fiyatlar üzerinden satılabilmektedir.


Named Patient Program (NPP)

Hastaların tedavisi için doktor tarafından gerekli görülerek reçetelendirilen, ancak Türkiye’de ruhsatlı olmayan ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nca ithalat izni verilen ilaçlar, T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu, Türk Eczacıları Birliği veya T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görülen kamu kurum kuruluşları kanalıyla ithal edilebilmektedir. Yurt dışında “Named Patient Program”, TİTCK tarafından ise “Hasta Adına İlaç Temin (Tedarik) Programı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kategorideki ilaçlar, aynı ruhsatlı ithal ilaçlarda olduğu gibi yine GEN tarafından üretici firma ile yapılan bir bölgesel distribütörlük anlaşması doğrultusunda ithal edilmektedir. Aynı ruhsatlı ithal ilaçlarda olduğu şekilde, tamamı devlet tarafından karşılanan bu ilaçların ruhsatlı ithal ilaçlardan önemli farkı satış fiyatının fiilen döviz cinsinden olmasıdır.


Markalı Eşdeğer İlaçlar

GEN, orijinal ilaçların yanı sıra patent süresi dolmuş, kendi portföyüne uyan ilaçların eşdeğerlerinin geliştirilmesi, üretimi ve satış-pazarlama süreçlerinde faaliyet göstermektedir.

Şirket bu amaçla 2017 yılında üretim tesisini faaliyete geçirmiş olup eşdeğer ilaçların Türkiye ve yurt dışında satışı için İyi Üretim Uygulamaları (GMP) onayı sahip olunan ülkelerde ruhsatlandırılarak satışının gerçekleştirilmesi süreçlerini yönetmektedir. Ayrıca, bu ürünlerin yeni pazarlarda satış ve dağıtımının gerçekleştirilmesi için ilgili ülkelerde İyi Üretim Uygulamaları süreçlerini yönetmektedir.

Bağlı Ortaklıklar ve Yatırımlar

Uluslararası Pazarlar

GEN, Global Satış & Pazarlama ve Uluslararası İş Geliştirme departmanlarıyla Türkiye ilaç pazarındaki uzmanlığını farklı ülkelerde de yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır. GEN Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Rusya, Gürcistan ve Almanya’da kendi ofisleriyle faaliyet gösterirken ofislerinin bulunmadığı ülkelerde ise çeşitli distribütörler aracılığıyla faaliyet göstermektedir.